Jaguar Tournai
 

Elke medewerker heeft een specifieke functie en doet er alles aan om de klant tevreden te stellen.

Ons familiebedrijf werd iets meer dan veertig jaar geleden opgericht en heeft in de loop der jaren verschillende merken in zijn aanbod gehad. Land Rover is echter steeds het kloppend hart van ons bedrijf geweest. 

Sinds 2014 hebben we Jaguar aan ons gamma toegevoegd. We verdelen beide merken in een gebied dat zich uitstrekt tot Frankijk, Vlaanderen en alle uithoeken van Picardisch Wallonië. 

In 2020 pronkt de showroom met het oudste merk motorfietsen: Royal Enfield. De Moto Chic, de commerciële naam van deze afdeling, heeft zich bij de groep gevoegd in een perfecte alchemie met Jaguar en Land Rover. Je vindt er ook de Gentlemen Ride kleding met het merk Helstons.

Bedrijfsleider Bernard Dorchy, een oude rot in het vak, heeft intussen een stap teruggezet en het bedrijf overgelaten aan de vakkennis van zijn schoonzoon Gaëtan Gossieaux. Sinds 2008 werken ze samen en Gaëtan heeft de kernwoorden van Bernard overgenomen: menselijkheid, passie, service, kwaliteit...

Een stralende en aantrekkelijke showroom van 900 m² ontvangt liefhebbers en klanten die tijdens hun herstelling kunnen wachten in de aangename ontspannings- of werkruimte met wifi.

Naast de showroom en de werkplaatsen is er ook een terrein met tweedehandsmodellen van Land Rover en Jaguar die minutieus gecontroleerd worden volgens een checklist van 165 inspectiepunten. Dat is de ‘Approved’-zone, een van de grootste in Wallonië, die in België en Luxemburg tot de top behoort. In Doornik worden haast evenveel ‘Approved’-auto‘s als nieuwe voertuigen verkocht. De auto’s zijn hoogstens vijf jaar oud en hebben maximaal 125 000 kilometer op de teller. Ze worden nieuw leven ingeblazen met enkel originele onderdelen. Dat werk wordt minutieus uitgevoerd. De voertuigen die aan klanten verkocht worden, dienen streng gecontroleerd te worden volgens een checklist van 165 inspectiepunten. Daarnaast krijgen de klanten ook steeds twee tot drie jaar garantie.

De garage Jaguar Land Rover Tournai behoort in België en Luxemburg steeds tot de drie beste garages op het vlak van service en verkoop. 

Elke medewerker heeft een specifieke functie en doet er alles aan om de klant tevreden te stellen. 

“En qua ontvangst van onze klanten leunen we dichter aan bij een hotel dan een garage”, vertelt Gaëtan Gossieaux met trots

.